פרופ’ אדם שורץ מונה למשנה הבכיר לנשיא הטכניון

פרופ’ אדם שורץ מונה למשנה הבכיר לנשיא הטכניון. אדם השלים תואר ראשון באוניברסיטת בן גוריון ותואר שני ושלישי באוניברסיטת בראון בארה”ב. מחקריו מתמקדים בתהליכים אקראיים, וביישומיהם באופטימיזציה של רשתות מחשב. הוא חבר סגל בפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי בטכניון מאז שנת 1984 ומחזיק הקתדרה להנדסה ע”ש ג’וליוס וברניס ניימן. בשנים 2010-2013 כיהן פרופ’ שורץ כדיקן הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון.

פרופ' אדם שורץבהיותו דיקן ייסד פרופ’ שורץ את המרכז להנדסת מחשבים בטכניון (TCE) יחד עם פרופ’ אלי ביהם, אז דיקן הפקולטה למדעי המחשב בטכניון.
פרופ’ שורץ שימש חבר בכמה מערכות של כתבי עת מדעיים והיה שותף לוועדה של הטכניון למיזם עם אוניברסיטת קורנל בעיר ניו יורק. בשנים 2012-2013 שימש חבר הוועד המנהל של מכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס בניו יורק, ולאחרונה סיים כהונה בת שלוש שנים כראש המכון. בתוקף תפקידו כמשנה הבכיר לנשיא ישמש פרופ’ שורץ כיו”ר הוועד המנהל של מכון ג’ייקובס.

פרופ’ אדם שורץ מחליף את פרופ’ משה סידי, שכיהן בתפקיד המשנה הבכיר לנשיא מאז אוקטובר 2013. פרופ’ סידי מסיים תשע שנים (כמעט רצופות) כחבר הנהלת הטכניון ויחזור לעסוק במחקר במסגרת שבתון בארה”ב.