מתרגלים יזמות בטכניון

מגוון של רעיונות טכנולוגיים בסדנת Technion3DS שנערכה לאחרונה בטכניון. שניים מהפיתוחים ימשיכו אוטומטית לתכנית היזמות BizTEC

מייסד Chasing Tails רועי סינוף

מייסד Chasing Tails רואי סינוף

רואי סינוף זוכר היטב את יום בר המצווה שלו לא רק מהסיבה הברורה מאליה, אלא גם מפני שבאותו יום אבד לו כלבו גולי ולא נמצא מעולם. הארוע ההוא הוביל אותו, כעבור שנים, לפיתוח העשוי לסייע לבעלי חיות מחמד לאתר את יקיריהם. יחד עם חבריו הסטודנטים ליאור חיימוביץ׳, גיא צולה ואריאנה קרוז ייסד רואי את Chasing Tails – קהילה וירטואלית של אנשים המסייעים זה לזה באיתור בעלי חיים שאבדו. האמצעי – אפליקציית מובייל ותכשיט קטן לבעל החיים. את הרעיון פיתחו ארבעת הסטודנטים במהלך Technion3DS – סדנה בת שלושה ימים המתקיימת בטכניון. בשלושת ימי הסדנה נדרשים המשתתפים לפתח רעיון בסיסי לכדי “פיץ'” – מצגת למשקיעים.

סדנת Technion3DS, המאורגנת ע״י מרכז ברוניצה ליזמות ומתקיימת בטכניון מאז 2013, המתקיימת בטכניון מאז 2013, מבוססת על פורמט אמריקאי ומטרתה להקנות למשתתפים כלים, ידע וקשרים שיעזרו בקידום רעיונותיהם. השנה השתתפו בסדנה 47 סטודנטים, 6 מהם מאוניברסיטת ג’והנס הופקינס האמריקאית והשאר סטודנטים מכלל הפקולטות והתארים בטכניון.

המשתתפים בסדנה זוכים לליווי צמוד של מנטורים מהתעשייה, ואלה כמה מהמנטורים שהשתתפו השנה: שי וינינגר, שייסד את חברת Fiverr ואחר כך את Lemonade, שכבר גייסה 60 מיליון דולר [לפי כלכליסט], עדי עזריה, ממייסדי SiSense, עופר לזובסקי וזיו יאנוס מקיידן קפיטל וגיא לחמן ממשרד עורכי דין פרל כהן צדק לצר.

השופטים, מימין לשמאל: אלי הרשקוביץ (בוגר הנדסת חשמל בטכניון), יאיר סאקוב (בוגר הנדסת חשמל בטכניון), חיים סדגר (בוגר הנדסת חשמל בטכניון) ואירית ישראלי

הסדנה החלה ביום שלישי בערב בהצגת הרעיונות, בדירוגם על ידי המשתתפים ובחלוקה לקבוצות, ונגמרה בפאנל הסיום שנערך בצהרי יום שישי. פאנל השופטים כלל את חיים סדגר מסקויה קפיטל, אירית ישראלי, המועמדת לפרס גיקטיים על תרומתה לקהילות המיעוטים, יאיר סאקוב, יו״ר מרכז היזמות של מכללת אונו ואיש הון סיכון בעברו, ואלי הרשקוביץ, יזם סדרתי ומשקיע פרטי.

בין הרעיונות שהוצגו וזכו לתגובות נלהבות של פאנל השופטים היו מערכת לאיזון נפגעי תאונות במהלך טיפולי שיקום ומערכת לתחרויות בין רחפנים שתבחן את האלגוריתמים האוטונומיים של המשתתפים. פיתוח נוסף שזכה בניקוד גבוה של השופטים הוא Lifeguard – מערכת למניעת טביעות בבריכות פרטיות. המערכת מבוססת על פריסה של מצלמות פשוטות ליד הבריכה ובתוכה ועל זיהוי סכנת טביעה באמצעות עיבוד תמונה מתקדם ואלגוריתמים לומדים. בנוסף פיתחה הקבוצה שיטה למניעת הטביעה עצמה. בצוות Lifeguard חברים אביב בורשטיין, נדב עובד, אולג זנדל, תומר גולני, בוריס פלוטניקוב (כולם סטודנטים בטכניון) והסטודנט יג׳איה רם אילה מאוניברסיטת ג’והנס הופקינס. השישה הם סטודנטים מצטיינים בתחום עיבוד התמונה והמערכות הלומדות וארכיטקט המתמחה בעיצוב מוצרים.

התמיכה הרחבה ביותר מפאנל השופטים ניתנה לשתי קבוצות: Lifeguard ו-Chasing Tails. שתי הקבוצות ימשיכו אוטומטית לשלב הבא של תכנית היזמות הארצית BizTEC, שבוגריה גייסו עד היום יותר מ-200 מיליון דולר.

צוות Lifeguard, מימין לשמאל: אביב בורשטיין, נדב עובד, אולג זנדל, תומר גולני, בוריס פלוטניקוב (כולם סטודנטים בטכניון) והסטודנט יג׳איה רם אילה מאוניברסיטת ג'והנס הופקינס.

צוות Lifeguard, מימין לשמאל: אביב בורשטיין, נדב עובד, אולג זנדל, תומר גולני, בוריס פלוטניקוב (כולם סטודנטים בטכניון) והסטודנט יג׳איה רם אילה מאוניברסיטת ג’והנס הופקינס.