אבטחה משותפת

הטכניון חתם על הסכם מחקר משותף לאבטחת סייבר עם אוניברסיטת NTU בסינגפור

סגן נשיא אוניברסיטת NTU פרופ’ לאם קים יונג והמשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ’ משה סידי חתמו על הסכם לשיתוף פעולה מחקרי בתחום אבטחת הסייבר, בין שתי האוניברסיטאות.

את שיתוף הפעולה יובילו ראש מרכז המחקר לאבטחת סייבר בטכניון פרופ’ אלי ביהם ועמיתו פרופ’ טמביפילאי סריקנטן, ראש מרכז המחקר לסייבר (CYSREN) באוניברסיטת NTU. שני ראשי מרכז המחקר שימשו בעבר כדיקני הפקולטה למדעי המחשב בטכניון וב-NTU, עובדה שתסייע להם להפיק את המירב מההסכם החדש, שיכלול חילופי סטודנטים ומחקר משותף של חברי סגל.

“אוניברסיטת NTU בסינגפור היא אחת האוניברסיטאות המובילות באסיה,” אמר בטקס החתימה פרופ’ בועז גולני, סגן נשיא הטכניון לקשרי חוץ ולפיתוח משאבים. “לטכניון ולNTU- מגוון שיתופי פעולה בתחומי מחקר, ומחקר אבטחת הסייבר יהיה העיקרי שבהם. התמודדות מול איום הסייבר העולמי הופכת חשובה וקריטית יותר ויותר, ומכאן חשיבותו של המחקר המשותף בנושא.”

מרכז המחקר לאבטחת סייבר בטכניון נחנך לאחרונה בטקס חגיגי על ידי ראש מטה הסייבר הלאומי ד”ר אביתר מתניה ונשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא. מרכז המחקר מתמקד במחקרי אבטחת סייבר כגון הגנת תוכנה וחומרה, מערכות הפעלה והגנה על מידע בענן וכן בתקשורת אל הענן וממנו, הגנה על מערכות בתחום האינטרנט של הדברים (IOT), אימות של תוכנה וחומרה, ראייה ממוחשבת, בטיחות מערכות אוטונומיות, למידת מכונה לצורך אבטחה, קריפטולוגיה וקריפטואנליזה, בטיחות ופרטיות של מערכות רפואיות ואבטחת מערכות אווירונוטיות. המרכז בטכניון מנהל מענקי מחקר לחוקרים, מממן סטודנטים לתואר שני ושלישי ומהווה מוקד למחקרים בתחום. המרכז עוסק בהפצת ידע באמצעות כנסים וימי עיון בינלאומיים ופועל להעמקת המודעות לתחום באמצעות קורסים, הרצאות ופעילויות משלימות נוספות.

מימין לשמאל : יהודה ירמות מנהל קשרי חוץ ואסטרטגיה בNTU, פרופ' טמביפילאי סריקנטן, ראש מרכז המחקר לסייבר (CYSREN) ב- NTU, פרופ' לאם קים יונג סגן נשיא NTU, פרופ' אלי ביהם ראש מרכז המחקר לאבטחת סייבר בטכניון, פרופ' משה סידי המשנה הבכיר לנשיא הטכניון ופרופ' בועז גולני, סגן נשיא הטכניון לקשרי חוץ ולפיתוח משאבים

מימין לשמאל : יהודה ירמות מנהל קשרי חוץ ואסטרטגיה בNTU, פרופ’ טמביפילאי סריקנטן, ראש מרכז המחקר לסייבר (CYSREN) ב- NTU, פרופ’ לאם קים יונג סגן נשיא NTU, פרופ’ אלי ביהם ראש מרכז המחקר לאבטחת סייבר בטכניון, פרופ’ משה סידי המשנה הבכיר לנשיא הטכניון ופרופ’ בועז גולני, סגן נשיא הטכניון לקשרי חוץ ולפיתוח משאבים

סגן נשיא NTU פרופ' לאם קים יונג (מימין) עם המשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ' משה סידי

סגן נשיא NTU פרופ’ לאם קים יונג (מימין) עם המשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ’ משה סידי