עשו היסטוריה

תלמידי קבוצה 3339 - כפר יונה במעמד הזכייה (באדיבות קבוצה 3339)

תלמידי קבוצה 3339 – כפר יונה במעמד הזכייה (באדיבות קבוצה 3339)

תלמידי בנימינה, משגב וכפר יונה העפילו לשלב הגמר בתחרות הרובוטיקה הבינלאומית FIRST Championship. קבוצת כפר יונה רשמה הישג ישראלי חסר תקדים: ניצחון במשחקי הגמר והשתתפות בשלב האחרון בתחרות.

קבוצות הרובוטיקה של בנימינה, משגב וכפר יונה העפילו למשחקי הגמר בתחרות הבינלאומית FIRST Championship. קבוצת כפר יונה (תיכון איש שלום) גם ניצחה במשחקי הגמר והעפילה לשלב האחרון. באירוע, שהתקיים בין 22 ל-26 באפריל בסנט לואיס ארה”ב, ייצגו את ישראל יותר מ-350 תלמידים ומלווים.

תכנית הרובוטיקה FIRST נכנסה לישראל לפני 11 שנה, על ידי עמותת FIRST ובשיתוף הטכניון. היא נוסדה בארץ בידי אלוף (מיל.) אביהו בן נון. הפעילות זוכה לתמיכת משרד החינוך והוכרזה בשנת 2013 כתכנית הקדם אקדמית המובילה של הטכניון.

קבוצות בנימינה, משגב וכפר יונה נשלחו השנה לתחרות בחו”ל בעקבות זכייתן בתחרות הישראלית, והתחרו בכ-600 קבוצות מרחבי העולם. כאמור, קבוצת כפר יונה הגיעה להישג חסר תקדים והיתה לקבוצה הישראלית הראשונה אשר ניצחה במשחקי הגמר בחטיבה שבה השתתפה, העפילה לשלב האחרון והתחרתה במגרש המרכזי כנגד קבוצות מחטיבות אחרות.

במסגרת אחרת בתחרות השתתפו קבוצת נתניה (תיכון יד ליבוביץ), עמק חפר, אילת (תיכון גולדווטר) וערד (תפוח פיס). קבוצת נתניה זכתה בפרס ה- Rookie All Star בחטיבה שבה התמודדה. פרס זה ניתן לקבוצה מצטיינת שזוהי שנתה הראשונה בפעילות.

במסגרת נוספת (תחרות FLL) השתתפו תיכון קציר חולון ותיכון הנדסאים הרצליה. תלמידי קציר זכו במקום הראשון בפרס התכנון המכני, ובמקום השני במשחקי הראווה שהתקיימו בין 8 הקבוצות עם ביצועי הרובוט הגבוהים ביותר לאורך התחרות. תלמידי תיכון הנדסאים הרצליה זכו לכבוד והוקרה על הפעילות שלהם ושבו מהתחרות עם פרס השופטים.