הטכניון מקדם חינוך לחדשנות טכנולוגית בסין

הפרופסורים חזן ופייגין בכנס בשנזאן

המשלחת מהטכניון בכנס בשנזאן

משלחת פרופסורים ומרצים מהטכניון חזרה לאחרונה מכנס לחדשנות ויצירתיות בחינוך שהתקיים בעיר שנזאן בסין. בכנס השתתפו כ-700 מורים למדעים ומנהלי בתי ספר ממחוז גאונדונג והוא עסק בחדשנות בחינוך הטכנולוגי – מדעי.

פרופסור אורית חזן, ראש המחלקה לחינוך למדע ולטכנולוגיה בטכניון, הרצתה בכנס את הרצאת הפתיחה בנושא “חדשנות בחינוך למדע וטכנולוגיה בישראל”. בהרצאתה הדגישה פרופסור חזן את הצורך בעידוד תהליכי שינוי ושונות לקידומה של חדשנות בכלל ואת האופן שבו שיתופי פעולה בין מערכת החינוך, האקדמיה, התעשייה והמגזר הציבורי יכולים לקדם חדשנות בחינוך למדע וטכנולוגיה.

בנוסף הנחו מרצים וסטודנטים לתארים מתקדמים מהמחלקה לחינוך למדע ולטכנולוגיה מהטכניון סדנאות למנהלי בתי ספר במגוון נושאים: מתמטיקה, פיזיקה, כימיה ומדעי המחשב.

הסמינר התקיים במסגרת פעילות בית הספר הבינלאומי של הטכניון בסין, והוא התקיים יחד עם מחלקת החינוך של מחוז גואנגדונג ומחלקת החינוך העירונית של שנזאן.

“העיר שנזאן היא עיר תאומה של חיפה,” סיפר פרופסור פאול פייגין, סגן נשיא הטכניון לנושאים אסטרטגיים, שהיה ממארגני הכנס. “מטרת הכנס היתה לחשוף את הטכניון והישגיו המדעיים בפני מורים למדעים בבתי הספר בעיר, כדי שאלה ימליצו עליו לתלמידיהם.”