סטודנטים מהטכניון זכו במקום השלישי בתחרות בינלאומית

המחזור השני בתכנית הגז והנפט

קבוצת סטודנטים מתוך המחזור השני של התכנית לתואר שני בהנדסת אנרגיה עם התמחות בהנדסת גז טבעי ונפט (NG&PE) זכתה במקום השלישי בגמר תחרות הסטודנטים הבינלאומית של EAGE, האיגוד האירופי למדענים גיאו-ימיים ומהנדסים. חברי הנבחרת הם ראמי זוגאיאר, ענת קליסקי, נמרוד גרינברג ואביעד איצקוביץ’. כן השתתף בשלב המקדים חן לבנברג. להכנת הנבחרת היו שותפים מורי התכנית , במיוחד ד”ר ניקולס ולדמן, ד”ר יצחק מקובסקי וד”ר יובל ברטוב. לתחרות ניגשו נבחרות מארבעים וחמש תכניות ברחבי העולם, רובן ככולן ותיקות בהרבה מהתכנית הישראלית. שלב הגמר של התחרות נערך באמסטרדם כחלק מהכינוס והתערוכה ה 76 של ארגון EAGE, הכינוס הבין-לאומי הגדול ביותר השנה בתחום מדעי כדור הארץ.

התכנית לתואר שני בהנדסת אנרגיה עם התמחות בהנדסת גז טבעי ונפט (NG&PE) ללא תזה בראשות פרופ”ח יועד צור מהפקולטה להנדסה כימית, הינה התכנית המובילה בישראל להכשרת כוח אדם מקצועי לתעשיית הגז והנפט. הלימודים מתקיימים במסגרת תכנית האנרגיה ע”ש גרנד בטכניון בשיתוף החוג למדעים גיאו-ימיים באוניברסיטת חיפה. כמחצית מהמרצים הם מישראל והשאר ממוסדות מובילים בתחום בעולם, כגון אוניברסיטת טקסס A&M, אוניברסיטת יוסטון ואוניברסיטת סטאוואנגר בנורבגיה. בישראל צפוי מחסור של מהנדסים מסוג זה בשנים הקרובות ומטרת התכנית היא למלא את הצורך החיוני במשק למהנדסי גז טבעי ונפט.

לפרטים נוספים על התחרות לחצו כאן

בתמונה בעמוד הבית מימין לשמאל: אביעד איצקוביץ, נמרוד גרינברג וראמי זוגאיאר, בגמר תחרות EAGE