מחקרי המחר

 

מימין לשמאל: סגן נשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ' בועז גולני, ד"ר ארווין ג'ייקובס, גב' ג'ואן ג'ייקובס ונשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא

מימין לשמאל: סגן נשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ’ בועז גולני, ד”ר ארווין ג’ייקובס, גב’ ג’ואן ג’ייקובס ונשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא

סטודנטים לתארים מתקדמים בטכניון הציגו את מחקריהם בארוע Tech-Talks, אורחי הכבוד היו ארווין וג’ואן ג’ייקובס, שבית הספר לתארים מתקדמים בטכניון נושא את שמם

בשבוע שעבר התקיים בטכניון ארוע ראשון מסוגו: Tech-Talks. במסגרת הארוע, שהתמקד בנושאים של חקר הסרטן וביג דאטה, הציגו סטודנטים לתארים מתקדמים בטכניון את מחקריהם בהרצאות בנות 12 דקות.

את הארוע הנחה פרופ’ בן-ציון לוי, דיקן בית הספר לתארים מתקדמים ע”ש ג’ייקובס, בנוכחותם של ד”ר ארווין וגב’ ג’ואן ג’ייקובס. “ארווין וג’ואן הם ידידים ותיקים של הטכניון ופילנתרופים גדולים ונדיבים המקדמים מדע, טכנולוגיה וחינוך,” אמר פרופ’ בן-ציון לוי, “ואנו מודים להם על תמיכתם הרבה בטכניון. אני מקווה שנסב להם היום גאווה רבה.”

“זו חוויה נפלאה לבקר בטכניון, לפגוש את הסטודנטים ולשמוע מהם רעיונות חדשים,” אמר ד”ר ג’ייקובס, ממייסדי חברת קוואלקום. “ג’ואן ואני פועלים רבות למען החינוך וההשכלה, בידיעה שמחקרים אקדמיים מובילים ליישומים המסייעים לאנושות.”

“בית הספר לתארים מתקדמים ע”ש ג’ייקובס הוא למעשה חממת המחקר של הטכניון,” אמר נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא. “כשפרופ’ אהרן צ’חנובר החל בחקר האוביקוויטין בשנת 1976, בהנחייתו של פרופ’ אברהם הרשקו, הוא לא דמיין שיום אחד יקבלו שניהם את פרס נובל בכימיה. גם אתם, הדוקטורנטים המציגים כאן היום את מחקריהם, עשויים לשבת יום אחד ליד מלך שוודיה בטקס חלוקת פרסי נובל. וגם אם לא, יש סיכוי שתחוללו שינוי משמעותי באופן שבו אנחנו מטפלים בסרטן או במידע. אתם עתיד המדע.”

פרופ' בן-ציון לוי מעניק את התעודה לזוכה במקום הראשון, אריק סנדרוביץ. במרכז: ד"ר ארווין ג'ייקובס

פרופ’ בן-ציון לוי מעניק את התעודה לזוכה במקום הראשון, אריק סנדרוביץ. במרכז: ד”ר ארווין ג’ייקובס

שלושה דוקטורנטים זכו בפרסים כספיים על הרצאותיהם. במקום הראשון זכה אריק סנדרוביץ’ מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, שהציג מחקר בנושא כריית מידע בשירות מערכת הבריאות. במקום השני – יוליה מרחר מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית, בנושא ניבוי מוקדם של היווצרות גרורות סרטניות. במקום השלישי – אורן ענוה מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, בנושא ניבוי תהליכים (כגון התפתחות מחיר מניות בבורסה) בעידן הביג-דאטה.