מהנדסות עתיד

הטכניון ערך לראשונה כנס לתלמידות מצטיינות מכל רחבי הארץ
אירוע “Tech Women 2016”, שבו השתתפו 670 תלמידות תיכון, נועד לעודד אותן לבחור בלימודים אקדמיים מדעיים-הנדסיים

“כשהייתי בתיכון לא ממש ידעתי מה ארצה לעשות שאגדל, אבל יום אחד נפל לי האסימון והבנתי שאני רוצה להיות מהנדסת. כי מהנדסים הם אנשים שמחפשים פתרונות לבעיות: הם מתכננים ומייעלים דברים וכך מסייעים לעולם להתקדם קדימה. זה מה שסלל את הדרך שהובילה אותי לכאן, לטכניון.”

את הדברים אמרה נעמה קויפמן, דוקטורנטית במסלול לננו-טכנולוגיה וננו-מדעים בפקולטה להנדסה כימית בטכניון, שהנחתה היום (ד’) את Tech Women 2016. מדובר ביום חשיפה ראשון מסוגו, שהתקיים באדיבות הקרן להעצמת נשים צעירות ע”ש רוזלין אוגוסט, שנועד לעודד תלמידות תיכון מצטיינות לבחור בלימודים אקדמיים בתחומים המדעיים וההנדסיים. הכנס התקיים לכבוד יום האישה הבינלאומי, שיצוין בשבוע הבא בארץ ובעולם.

670 התלמידות שהשתתפו בכנס, כולן לומדות ל-5 יחידות בגרות במתמטיקה ובתחומי המדע והטכנולוגיה, נפגשו עם חוקרות וחברות סגל, עם בוגרות הטכניון ועם סטודנטיות לתארים מתקדמים. הן סיירו במעבדות ונחשפו לנושאי המחקר והלימוד בחמש פקולטות: הפקולטה להנדסת חשמל, הפקולטה למדעי המחשב, הפקולטה להנדסת מכונות, הפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל והפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית.

“בכיתה הראשונה בטכניון, שנפתחה ב-1924, למדו 16 בנים ובת אחת,” אמר לקראת האירוע נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא. “כיום עומד שיעור הנשים בקרב הסטודנטים לתואר ראשון בטכניון על 37%, והמטרה שלנו היא להגיע ל-50% בכל הפקולטות. היום המיוחד הזה נועד לשכנע תלמידות בכך שמקומן כאן בטכניון ושהן יכולות לעשות את זה. העתיד שלנו במדינת ישראל בנוי על ידע מדעי והנדסי, ואנו מצפים לראות את התלמידות האלה בעוד מספר שנים בטקס פתיחת שנת הלימודים.”

“בטכניון לומדות מעל ל-5,000 סטודנטיות,” אמר בפתיחת האירוע פרופ’ יכין כהן, דיקן לימודי הסמכה בטכניון,” 32% מהסטודנטים לתואר שני בטכניון, ו-44% מכלל הסטודנטים לדוקטורט, הן נשים. לצערי מספר חברות הסגל בטכניון עדיין נמוך ועלינו לשפר את זה.”

“אני מאוד אוהבת מטוסים. הם העיסוק והתחביב שלי,” סיפרה לתלמידות פרופסור דניאלה רווה, חברת סגל בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל. “התברכתי בכך שאני יכולה לעסוק במה שאני אוהבת ויש לי גם רישיון טיס. אווירונאוטיקה היא תחום המתאים לנשים ולגברים כאחד, ולכל מהנדס או מהנדסת טובים המסיימים את לימודיהם בפקולטה מובטחת תעסוקה בתחום.”

“למדתי בתיכון עירוני ה’ בחיפה,” סיפרה לתלמידות פרופ’ משנה יעל יניב מהפקולטה להנדסה ביורפואית, שהשלימה שלושה תארים בטכניון, “שמחתי מאוד כשפתחו שם כיתה מתמטית, אבל בשיעור הראשון גיליתי שאני הבת היחידה ורציתי לפרוש. למזלי אמא שלי לא הסכימה שאוותר, וכך בכיתה ט’ התחלתי ללמוד בפקולטה להנדסת חשמל בטכניון – כי אמרו לי ששם הלימודים הכי קשים. היום, כחברת סגל בפקולטה להנדסה ביורפואית בטכניון, ברור לי שכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, ולא חשוב אם הוא גבר או אישה. וכאן בטכניון אפשר להגשים כל חלום. ”

שרי דואק, דוקטורנטית בפקולטה למדעי המחשב אמרה לתלמידות: “כיום, אחרי שני תארים בטכניון ובאמצע התואר השלישי אני יכולה לומר לכן: הטכניון קשה, אבל כאן אתן נהיות יותר טובות ויותר חזקות, פוגשות אנשים מדהימים, וכמובן זוכות ללמוד במקום הכי טוב שיש.”

קרדיט תמונות: צילום ניצן זוהר

התלמידות בכנס

התלמידות בכנס

 

 

 

התלמידות במעבדה לביורובוטיקה וביומכניקה בפקולטה להנדסת מכונות

התלמידות במעבדה לביורובוטיקה וביומכניקה בפקולטה להנדסת מכונות

התלמידות בכנס

התלמידות בכנס

התלמידות בכנס

התלמידות בכנס

פרופסור דניאלה רווה, חברת סגל בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל

פרופסור דניאלה רווה, חברת סגל בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל

פרופ' משנה יעל יניב מהפקולטה להנדסה ביורפואית

פרופ’ משנה יעל יניב מהפקולטה להנדסה ביורפואית

שרי דואק, דוקטורנטית בפקולטה למדעי המחשב

שרי דואק, דוקטורנטית בפקולטה למדעי המחשב